Καλεσμένοι

Αλέξανδρος Παπανδρέου

«Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα.

Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου τυχερό που από μικρό παιδί ήξερα με τι ήθελα να ασχοληθώ στην ζωή μου. Η μαγειρική για μένα ήταν το όνειρο μου. Επιβεβαίωσα την επιθυμία μου δουλεύοντας βοηθός chef στο εστιατόριο Ballade της Αθήνας σχεδόν για έναν χρόνο. Συνέχισα την εκπαίδευσή μου στην ecole Ferrandi στο Παρίσι. Η σχολή μου έδωσε τις απαραίτητες βάσεις και γνώσεις σε ένα οργανωμένο περιβάλλον με σημαντικές υποδομές και δυνατότητες.

Η πρακτική της σχολής σε Παρίσι (Plaza Athenee) και Λονδίνο (The Connaught) μου έδωσε την δυνατότητα να έρθω σε επαφή με την πραγματική διάσταση της δουλειάς και να γίνω chef.

Η υποτροφία που μου εξασφάλισε η διπλωματική μου εργασία ήταν το εισιτήριο για τις ΗΠΑ και το Johnsons Wales University όπου δίδαξα βάσεις γαλλικής κουζίνας σε πρωτοετείς φοιτητές. Η διδασκαλία ήταν μια συναρπαστική εμπειρία. Έζησα καθημερινά για ένα εξάμηνο την μαγεία του να μεταδίδεις γνώσεις σε ανθρώπους που αγαπούν την μαγειρική, είχαν θέληση να μάθουν ενώ μάθαινα κι εγώ από αυτούς.

Παράλληλά, στο πανεπιστήμιο παρακολούθησα μαθήματα food styling μια εξειδίκευση που με βοήθησε πολύ στην μετέπειτα πορεία μου και την ενασχόληση με τα media.

Η επιστροφή μου στην Ελλάδα σήμαινε σκληρή δουλειά σε εστιατόρια ως υπεύθυνος chef, στην τηλεόραση και τα έντυπα αλλά και συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Σήμερα παράλληλα με τις υπόλοιπες επαγγελαματικές μου δραστηριότητες δίνω έμφαση στον καινούργιο χώρο της εταιρείας μου Sidayes»


Ελένη Ψυχούλη

Σπούδασα γαλλικά και πιάνο, εργάστηκα δέκα χρόνια στο Παρίσι και άλλα τόσα στην Ελλάδα στη Σύγχρονη Τέχνη και τίποτα δεν προμήνυε ότι αργότερα θα περνούσα από το χώρο της μετάφρασης, για να καταλήξω δημοσιογράφος της καλής ζωής, με μια μικρή προτίμηση σε ο,τιδήποτε νόστιμο.

Και όμως, στέριωσα σε όλες τις κουζίνες των περιοδικών, περνώντας από όλα σχεδόν τα έντυπα του ελληνικού λάιφ-στάιλ, με ειδίκευση στη γεύση και το ταξίδι. Το 2010 ήρθε στη ζωή μου η τηλεόραση και το Chef στον αέρα, ήρθε ένα σάιτ, το www.pirouni.gr, δύο βιβλία, ένα εστιατόριο στο Βόλο, ήρθε και μια σειρά με νέας γενιάς εργόχειρα, τα «Idi prikos” και μια μόνιμη συνεργασία με τη lifo.gr. Από τότε, “κεντάω” καθημερινά συνταγές και βιώνω την αγάπη των μικρών πραγμάτων.


Χαρίλαος Θεοδωρέλλης

Συνταξιούχος καθηγητής Μαγειρικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας  του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, με διδακτική εμπειρία 40 ετών στο τομέα της γαστρονομίας. Απόφοιτος του τμήματος Μαγειρικής της Σχολής Τουρισμού Θεσσαλονίκης, εξειδικεύτηκε στο Food and Beverage στο George V HOtel στο Παρίσι αποκτώντας master στο Food and Beverage Management.

Συγγραφέας του βιβλίου Γαστρονομίας «Επιστήμη και Τεχνογνωσία στην Μαζική Εστίαση», διατέλεσε Σεφ στα Ξενοδοχεία Μακεδονία Παλλάς, Πόρτο Καρράς Grand Resort, Sun Beach Hotel. Αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στην Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία και Φιλανδία προωθώντας την Ελληνική Κουζίνα και Γαστρονομία.