Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ Κωνσταντίνου Τσέγα στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Λέσβου

Εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ χαιρετίζω το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που θα λάβει χώρα σε οκτώ διαφορετικές περιοχές του πανέμορφου και πανάρχαιου νησιού της Λέσβου. Συνδυάζοντας την πλούσια ιστορία και παράδοση, τα παγκοσμίως γνωστά φυσικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και την παράδοση φιλοξενίας, διαμορφώνεται ένα ιδιαίτερα ποιοτικό τουριστικό περιβάλλον για τους επισκέπτες του.

Κάθε περιοχή της Λέσβου έχει να επιδείξει εξαιρετικού κάλλους τοπία, πολυάριθμες ταξιδιωτικές επιλογές, μέρη με ιδιαίτερη θρησκευτική σημασία και, φυσικά, τον δικό της πολιτισμό και, ειδικότερα, τον γαστρονομικό της πολιτισμό. Αυτός είναι και ο πλούτος του νησιού: η ιδιαίτερη ποικιλομορφία τόσο του τοπίου του όσο και των γεύσεων που το συνοδεύουν.

Όλα αυτά τα στοιχεία, συνθέτουν μια αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία, την οποία η ευλογημένη γη της Λέσβου προσφέρει γενναιόδωρα όχι μόνο στους επισκέπτες της αλλά και στην Ελλάδα. Γιατί η γενναιόδωρη Λέσβος εμπλουτίζει το ελληνικό τουριστικό προϊόν με περισσότερο πολιτισμό, περισσότερη παράδοση και μεγάλη γαστρονομική ποικιλία.

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, και ο ΕΟΤ στέκονται αρωγοί σε αυτήν την αξιόλογη πρωτοβουλία των τοπικών φορέων, που συμπράττουν ώστε, μέσω της γαστρονομίας, να καθιερωθεί η Λέσβος ως ένας μοναδικός και συγχρόνως πολύπτυχος προορισμός θεματικού – εναλλακτικού Τουρισμό αλλά κυρίως προορισμός πολιτισμού, που προσφέρει μία αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία.

Εύχομαι κάθε επιτυχία.

Κωνσταντίνος Τσέγας

Γενικός Γραμματέας Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Share:

Facebook
Twitter