Το 2ο Lesvos Food Fest στη Λαφιώνα μας κέρασε τραχανά με το ξινόγαλο και δίπλες

Στο γραφικό χωριουδάκι της Λαφιώνας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία  οι δράσεις της 1ης μέρας του Lesvos Food Fest. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαφιώνας “Αγ. Αλέξανδρος” που οργάνωσε την εκδήλωση με τη συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, κεντρικού οργανωτή του Lesvos Food Fest που πραγματοποιείται από 5 έως 15 Ιουλίου.

Στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής με θέα το Αιγαίο και την Παναγιά της Πέτρας οι εθελοντές του Συλλόγου μας έφτιαξαν τραχανά στο πυρομάχ’ (η φωτιά στην οποία τοποθετείται το καζάνι όπου παρασκευάζεται ο τραχανάς), τον οποίο ανακάτευαν με φροντίδα με το τουκμάκ’ (ειδικό ξύλο ανάδευσης τραχανά) μας κέρασαν τραχανά με το ξυνόγαλο, δίπλες πασπαλισμένες με ζάχαρη και μυρωδάτη κανέλα και το απαραίτητο ουζάκι από την ποτοποιία Κουρομιχάλη. Στη συνέχεια οι οικοδεσπότες μας μύησαν στο τοπικό γλέντι με πολύ χορό και πολύ κέφι. Ένα γραφικό, πεντακάθαρο χωριό με ζεστούς και γλετζέδες ανθρώπους που θα μας μείνει αξέχαστο!

Παρόν το συνεργείο της ΕΡΤ 3, χορηγός επικοινωνίας του Lesvos Food Fest, η γευσιγνώστης και chef Ιωάννα Σταμούλου καθώς και η Αυστραλέζα παραγωγός Ellen Dedes η οποία έκανε γυρίσματα τηλεοπτικής γαστρονομικής εκπομπής. Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Παπαδέλλη που παραβρέθηκε στην εκδήλωση για να καταγράψει εικόνες και στιγμιότυπα εθελοντικά.

Σήμερα Παρασκευή τη σκυτάλη παίρνει ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής που οργάνωνει μια μέρα γεμάτη αλμυρές εκπλήξεις και σαρδέλα για τους επισκέπτες του Lesvos Food Fest. Ραντεβού στο λιμανάκι της Σκάλας Καλλονής!

Καλή Συνέχεια και Καλή Επιτυχία!

Το 2ο Lesvos Food Fest έχει την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του ΕΟΤ, της ΓΣΕΒΕΕ και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις δράσεις που ακολουθούν θα το βρείτε εδώ.

Share:

Facebook
Twitter