Το διήμερο εκδηλώσεων του 2ου Lesvos Food Fest στη Σκάλα Ερεσού και στην Ερεσό μοσχοβόλησε βράσμα!

O Φορέας Ανάπυξης και Προβολής Ερεσού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερεσιωτών ο Φανίας μας υποδέχτηκε με χαρά και μας σύστησε τα προϊόντα της Δυτικής Λέσβου μέσα από παραδοσιακές και πρωτότυπες συνταγές.

Το φεστιβάλ και τις 2 μέρες ξεκίνησε με μαγειρέματα στις εξέδρες του γιαλού. Οι συνταγές πεντανόστιμες, ευφάνταστες εμπνευσμένες από τοπικά προϊόντα όπως ούζο, ελαιόλαδο, λαδοτύρι και σύκο από τις μοναδικές Ελένη Ψυχούλη και Ιωάννα Σταμούλου, οι οποίες μας φτιάξαν κεφτεδάκια, γλυκόξινο κοτόπουλο, cheesecake και άλλες δημιουργίες τις οποίες δοκίμασε το κοινό και οι επισκέπτες.

Το απόγευμα της πρώτης μέρας στο χωριό της Ερεσού σε μια πανέμορφη αυλή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερεσσιωτών “Φανίας” μας κέρασε βρασματολούκουμα και μας παρουσίασε τη διαδικασία παραγωγής τους. Με τη γλύκα του βρασματολούκουμου παρακολουθήσαμε στην πλατεία τον πιο γλυκό Έλληνα γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη, να ανακατεύει σαλάτες με βράσμα και να σβήνει πανσέτες με το ίδιο ξεχωριστό προιόν της Δυτικής Λέσβου και να φτιάχνει πιπερονάτα.

Οι διήμερες εκδηλώσεις έκλεισαν στην παραλία της Σκάλας Ερεσού με τραγούδι, κιθάρες, τουλουμοτύρι και χαλαρή Ερεσιώτικη διάθεση σε ένα σκηνικό άλλης εποχής που διαμορφώθηκε σε δυο σημεία της παραλίας και μας έφερε αναμνήσεις από άλλες εποχές, τότε που τα πράγματα ήταν απλά και ανέμελα.

Τις δράσεις κάλυψε συνεργείο της ΕΡΤ3 με ζωντανές συνδέσεις, λήψη πλάνων και συνεντεύξεων από τους καλεσμένους, το ΕPSILON, η Ελένη Ψυχούλη Δημοσιογράφος της LIFO, η Ιωάννα Σταμούλου δημοσιογράφος γεύσης και blogger του sweetly.gr και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου.

To 2o Lesvos Food Fest οργανώθηκε από τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου στα πλαίσια των δράσεων του δικτύου Lesvos The Other Aegean.

Ραντεβού σήμερα στον Παπάδο της Γέρας στις εγκαταστάσεις της ΜΟΔΟΥΣΑΣ για γευσιγνωσίες και παρουσίαση τοπικών προϊόντων.

Καλή Συνέχεια και Καλή Επιτυχία!

Το 2ο Lesvos Food Fest έχει την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του ΕΟΤ, της ΓΣΕΒΕΕ και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις δράσεις που ακολουθούν θα το βρείτε στο site του Lesvos Food Fest εδώ.

Share:

Facebook
Twitter