Παιδικά μαγειρέματα για τους μικρούς, δοκιμασία κρασιού για τους μεγάλους και «νόστιμοι προορισμοί» στο Οθωμανικό Χαμάμ

Την όγδοη μέρα του Lesvos Food Fest και πρώτη μέρα στο Μόλυβο μαγειρέψαμε με παιδάκια 6 έως 12 ετών παρέα με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, που μας έμαθε πως να μη σπαταλάμε φαγητό. Μαγειρέψαμε Μαμαλέλια από τη ζύμη που περίσσεψε με τον Κωστή Κωστάκη, που έφτιαξε ομελέτα με τα αβγά, το ανθότυρο και το φρέσκο βούτυρο που περίσσεψαν.

Το απόγευμα η Νικολέτα Μακρυωνίτου μας σύστησε τα υπέροχα κρασιά του Βορείου Αιγαίου από Λήμνο Λέσβο, Χίο και Σάμο. Ο  Σύλλογος Ηλιαχτίδα από τον Μανταμάδο μας παρουσίασε τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα της Λέσβου, τα οποία δοκίμασαν πολλοί επισκέπτες της εκδήλωσης.

Από χθες το πρωί επίσης στο ανακαινισμένο χώρο του οθωμανικού χαμάμ του Μολύβου είναι σε εξέλιξη μια βιωματική δράση με βότανα και αλάτι με τον τίτλο «νόστιμοι προορισμοί».

Πρόκειται για δράση οργανωμένη από ομάδα μουσειολόγων, αποφοίτων του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στη διάρκειά της οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με τα βότανα και το αλάτι της λεσβιακής γης. Αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό τους. Η δράση θα επαναληφθεί αύριο, το Σάββατο.

Ραντεβού σήμερα το απόγευμα στις παλιές αυλές του Μολύβου όπου φτιάχνουμε γεμιστά και σας περιμένουμε.

Οι εκδηλώσεις στον Μόλυβο γίνονται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου.

Καλή Συνέχεια και Καλή Επιτυχία!

Το 2ο Lesvos Food Fest έχει την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του ΕΟΤ, της ΓΣΕΒΕΕ και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις δράσεις που ακολουθούν θα το βρείτε στο site του Lesvos Food Fest εδώ.

Share:

Facebook
Twitter