3 μέρες για την έναρξη του 3ου Lesvos Food Fest

Στις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του φεστιβάλ στις εγκαταστάσεις της Κοιν.Σ.Επ “Μοδούσα” στον Παπάδο της Γέρας με πολλά δρώμενα αφιερωμένα στον Γεραγώτικο ελαιώνα, το ελαιόλαδο, το ούζο και τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής. Live μαγειρέματα, cocktails με πρωτότυπα υλικά, παραδοσιακή μουσική, συμπόσια, αφηγήσεις και παιδικά παραμύθια πλαισιώνουν το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ενώ την 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν και προφεστιβαλικές δράσεις.

Την σκυτάλη θα πάρει ο Πολιχνίτος στις 3 Ιουλίου, με οικοδεσπότη τον τοπικό Μορφωτικό Σύλλογο και θα οργανώσει μια μέρα γεμάτη ούζο και ουζομεζέδες από τον Κόλπο Καλλονής μετά μουσικής, χορού, μαγειρεμάτων και κερασμάτων πάντα με πρωταγωνιστή το ούζο.

Στις 4 Ιουλίου κεντρικό προϊόν στον Μανταμάδο δεν είναι άλλο από το τυρί, το οποίο μας παρουσιάζει ο Ανθρωπιστικός-Φυσιολατρικός Σύλλογος Μανταμάδου “Ηλιαχτίδα” μέσα από δράσεις έκπληξη, θεατρικά, εργαστήρια τυροκόμησης και πολλές γευσιγνωσίες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας  στις 5 Ιουλίου μας φτιάχνει γλυκά του κουταλιού και μας παρουσιάζει το τελετουργικό του κεράσματος στα Πετρανά σπίτια, ενώ την τιμητική του έχει ο χαλβάς και ο τρόπος παρασκευής του “κουκτσατου”.

Street Food, αυλές, προϊόντα, γευσιγνωσίες και μουσικές μας ξεσηκώνουν σε ένα γλέντι δρόμου στον κεντρικό δρόμο του Μολύβου στις 6 Ιουλίου με πολύ φαγητό και γιορτινή διάθεση, με δράσεις οργανωμένες από το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου και τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Η 7η Ιουλίου εκτός από εκλογική θα είναι και γλυκιά σαν καραμέλα, συγκεκριμένα στην Σκάλα Ερεσού που μας επιφύλαξε το πιο γλυκό κλείσιμο του φεστιβάλ στην αμμουδιά. Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού οργανώνει δράσεις με χορό, φαγητό, εργαστήρια και live μαγειρικές με καραμέλα.

Δείτε τους καλεσμένους και το αναλυτικό πρόγραμμα στο lesvosfoodfest.com και ραντεβού στον Παπάδο, τον Πολιχνίτο, τον Μανταμάδο, την Πέτρα, τον Μόλυβο και στην Ερεσό.

Το Lesvos Food Fest διοργανώνεται για 3η χρονιά από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την ΓΣΕΒΕΕ, έχει την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, χρυσό χορηγό την μπύρα Άλφα και αργυρό χορηγό τις Ελληνικές Αλυκές και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Share:

Facebook
Twitter