Για τρίτη συνεχή χρονιά η Λεσβιακή γαστρονομία στο πιάτο του Lesvos Food Fest

Το 3ο  Lesvos Food Fest μας ταξίδεψε σε 6 περιοχές της Λέσβου και μας ξενάγησε στις ιδιαίτερες γεύσεις, πρώτες ύλες, συνταγές, συνήθειες, ήθη, έθιμα και προϊόντα της κάθε περιοχής στην οποία φιλοξενήθηκε. 

Το ελαιόλαδο, τα θαλασσινά του κόλπου, το τυρί, τα γλυκά κουταλιού, το street food και η καραμέλα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές του φετινού μας οδοιπορικού και σκιαγράφησαν την ταυτότητα της γαστρονομίας της Λέσβου. Ανακαλύψαμε νέες πρώτες ύλες, συνταγές, συνήθειες, έθιμα και “πρωτόκολλα” που συνδέονται με τη γαστρονομία του κάθε τόπου.

Αναμφισβήτητα όμως το πιο σημαντικό συστατικό της επιτυχίας του 3ου Lesvos Food Fest είναι οι οικοδεσπότες του:  

Ο Φορέας Τουρισμού Μόλυβου, η Κοιν.Σ.Επ. ΜΟΔΟΥΣΑ, ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου,  ο Φυσιολατρικός-Ανθρωπιστικός Σύλλογος Μανταμάδου “Ηλιαχτίδα”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου και ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού άλλα και όλοι οι εθελοντές που κινητοποιήθηκαν για την οργάνωσή και την πραγματοποίησή του.

Οι καλεσμένοι του 3ου Lesvos Food Fest μετακινήθηκαν στις περιοχές του φεστιβάλ, φωτογράφισαν στιγμιότυπα, μαγείρεψαν με φαντασία, γνώρισαν τους συντελεστές του φεστιβάλ και απέκτησαν γαστρονομικές εμπειρίες. Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Παπανδρέου που στηρίζει το φεστιβάλ για τρίτη χρονιά και φέτος μας κέρασε γλυκά του κουταλιού ντυμένος με παραδοσιακή στολή, τον Κωστή Κωστάκη που δεν έβγαλε την ποδιά του φεστιβάλ από πάνω του ούτε λεπτό, τον Μανώλη Παπουτσάκη για τη γλυκιά ματιά του και τις καραμελένιες του συνταγές και τον Χάρη Κατρακάζα για τις εμπνευσμένες γεύσεις που δοκιμάσαμε από τα χεράκια του.

Πανταχού παρόντες και οι Αναστασία Σπυριδάκη, Μυρσίνη Τζινέλλη και ο Γιώργος Παπαδόπουλος από την ΕΡΤ, χορηγό επικοινωνίας του φεστιβάλ, έτοιμοι να καταγράψουν και να επικοινωνήσουν τις στιγμές και τα πρόσωπα του φεστιβάλ καθόλη τη διάρκειά του. Παρούσα και η Νικολέτα Μακρυονίτου από το περιοδικό Γαστρονόμος επίσης χορηγό επικοινωνίας του φεστιβάλ, η οποία συνεχίζει να ανακαλύπτει συνταγές και γεύσεις στον αγαπημένο της γαστρονομικό προορισμό, τη Λέσβο. Ευχαριστούμε και τον Παναγιώτη Μπελτζινίτη για την διαφορετική ματιά και το υπέροχο φωτογραφικό οδοιπορικό που στο φεστιβάλ.

Η παρουσία του Γιώργου Καββαθά, προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ για τρίτη χρονιά και τα πολύ θετικά του σχόλια, καθώς της Αγγελικής Κάππα, Στελέχους των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε.  που στηρίζουν το φεστιβάλ από την πρώτη χρονιά αποτελούν απόδειξη ότι το Φεστιβάλ έχει αποκτήσει σημαντικούς υποστηρικτές.

Ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Νίκος Μόλβαλης δήλωσε:

Ένα ακόμη δύσκολο και απαιτητικό  εγχείρημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου κεντρικός οργανωτής του Lesvos Food Fest, θα συνεχίσει να στοχεύει στην προβολή και ανάδειξη της γαστρονομίας της Λέσβου ως ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν, συγκεντρώνοντας με την ανεκτίμητη βοήθεια των κατά τόπους φορέων όλη την ουσία της παραδοσιακής και σύγχρονης Λεσβιακής κουζίνας.

Το Lesvos Food Fest μέσα από τις επιτυχημένες δράσεις του απέδειξε ότι αποτελεί μια δυναμική διοργάνωση που μπορεί να ενώσει τις παραγωγικές και πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου και να εξελιχθεί σε δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των φορέων. Η πρόσκληση σε φορείς και επαγγελματίες για ολοκληρωμένες προτάσεις και ιδέες παραμένει ανοιχτή με κοινό στόχο τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση της διοργάνωσης.

Φωτογραφικό υλικό από το Φεστιβάλ που συνεχώς ανανεώνεται μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το Lesvos Food Fest οργανώθηκε για 3η χρονιά από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την ΓΣΕΒΕΕ, είχε την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, χρυσό χορηγό την μπύρα Άλφα και αργυρό χορηγό τις Ελληνικές Αλυκές και πλαισιώθηκε και στηρίχθηκε δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Φωτογραφίες: Photolgaphy.

Share:

Facebook
Twitter