Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ για το LESVOS FOOD FEST

Αγαπητοί κάτοικοι και φίλοι της Λέσβου,

Με μεγάλη χαρά παρακολουθώ το Lesvos Food Festival να πραγματοποιείται για άλλη μια χρονιά στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου Lesvos, The Other Aegean.

Η Λέσβος είναι ένα πανέμορφο νησί με χαρακτηριστική ταυτότητα και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη γαστρονομική κουλτούρα που βασίζεται στα τοπικά «γεννήματα» της εύφορης γης και των ψαρότοπων που την περιβάλλουν.

Δεν έχω παρά να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Φορέα Τουρισμού Μολύβου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της διοργάνωσης του Lesvos Food Festival που αναδεικνύει την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του νησιού, αλλά και την ελληνική γαστρονομία γενικότερα με τον καλύτερο τρόπο.

Θα γνωρίζετε ήδη ότι η ανάδειξη και η προβολής της ελληνικής γαστρονομίας είναι ένας από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του ΕΟΤ για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Οι καμπάνιες μας άλλωστε εστιάζουν και σε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι. Στόχος μας, να προβάλλουμε την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της Ελλάδας, οι ρίζες της οποίας βρίσκονται στην αρχαιότητα.

Η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού αναδεικνύει το μοναδικό τουριστικό μας προϊόν και την αυθεντικότητα κάθε τόπου. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει εργασία σε όλους τους επαγγελματίες που συνδέονται όχι μόνο με τον τουρισμό, αλλά κυρίως με την πρωτογενή παραγωγή.
Ο ΕΟΤ κι εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε παρόμοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ισχυρή ταυτότητα της ελληνικής γαστρονομίας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ και καλή συνέχεια στο έργο σας!

Δημήτρης Φραγκάκης Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ

Share:

Facebook
Twitter