LESVOS FOOD FESTIVAL : Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη

Η Λέσβος είναι ένα πανέμορφο νησί με χαρακτηριστική γαστρονομική ταυτότητα και κουλτούρα,  η οποία  βασίζεται στις γεύσεις και τα αρώματα των προϊόντων  που δίνει η εύφορη γη της .

Το Lesvos Food Fest αναδεικνύει την ιδιαίτερη γαστρονομική παράδοση του νησιού αλλά και την ελληνική γαστρονομία γενικότερα, η οποία ξεχωρίζει σε διεθνές επίπεδο.  Κάνει πρωταγωνιστές  τη γη, το τοπίο, τους ανθρώπους, την ατμόσφαιρα και μας ταξιδεύει στο νησί του Αιγαίου μέσα από την προβολή τοπικών προϊόντων και των παραγωγών τους προσφέροντας  μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στον επισκέπτη.

Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στον Φορέα Τουρισμού Μολύβου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του Festival που πραγματοποιείται ακόμη μία χρονιά  στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου LESVOS THE OTHER AEGEAN® και συμπληρώνει τις υπόλοιπες αθλητικές, πολιτιστικές και εναλλακτικές εκδηλώσεις που υλοποιούνται στο νησί.

Η ανάδειξη και η προβολής της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής και της ελληνικής γαστρονομίας είναι πλέον  ένας από τους βασικούς  άξονες της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού και του  ΕΟΤ  για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Οι καμπάνιες μας άλλωστε εστιάζουν και σε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι.

Η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού δεν είναι καθοριστικής σημασίας μόνο επειδή αναδεικνύει το ξεχωριστό τουριστικό μας προϊόν και την αυθεντικότητα των προορισμών μας. Είναι, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική επειδή εξασφαλίζει εισόδημα και εργασία και σε άλλους επαγγελματίες.

Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αντίστοιχες αξιόλογες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ισχυρή ταυτότητα της ελληνικής γαστρονομίας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ και καλή συνέχεια στο έργο σας!

Δημήτρης Φραγκάκης
Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ

Share:

Facebook
Twitter